2016. jan 08.

Star Wars - Ébrednek az erők

írta: Polibrick
Star Wars - Ébrednek az erők

Tombol a Sztárvársz mánia, így be kell úsznom nekem is a fősodorba. Rajongóként azok táborát erősítem, akik szerint a széria legújabb része egyszerűen szar. Az egész egy nagy kozmikus foci. Ugye van egy narancssárga labda, amit mindenki kerget keresztül az univerzumon, az meg csak pittyog.

A látványra nem lehet panasz, de most tényleg erre futotta a sztori? Lett egy még nagyobb halálcsillag, amit még egyszerűbb megsemmisíteni. Na ne má'! A másik bajom csóri Han Solo halála. Az jó csavar, hogy kiírták az öreget. Ám, hogy ehhez teljesen gyp-s jelenetet forgassanak le egy tökéletesen tehetségtelen zsúrpubival, az több mint megalázó. Han Solohoz nagyjából olyan halál illett volna, hogy nekifutásból lefejelje a Falcon rámpáját, vagy valami hasonló.... de ez? Aztán ott van még a cuki Bibi nyócas is. Nem is értem minek kellett bele?

Lényeg, hogy ennyi lóvéért, ilyen felhajtás mellé, igazán elfért volna egy kis kreativitás.

Az egyik jelenetben mondta ez a Finn gyerek, hogy "a tisztitóknál" van. Ez megihletett. Mer'hát azé' az elgondolkodtató, hogy akár az erő jó, akár a sötét oldalán harcol valaki, takarítani, enni csak köll ám. Nincs ez másként a halálcsillagon sem, ahol a börtönblokkon és a szemétzúzón túl található az űristálló. Itt tenyésztik az űrkecskéket, és az űrsertéseket, amiket szintetikus szénával etetnek. Az állatok gondozását a katonák erre kiadott szolgálatokban látják el. Ebben a jelenetben Birodalmi Finnt küldték istállószolgálatra, de Finn ezt utálja, mert lézerrel lövöldözni jobban szeret, mint ganajozni. Segítségére van a munkában az űristállósfiú q86zt4ktr769-es jelölésű kiszolgálódroid (Itt fontos megjegyezni, hogy ez a droid a híres q86zt4ktr768-as továbbfejlesztett változata, aminek kicsit gyengére sikeredett a stabilizátora, és ezért folyton nekiment az ajtófélfának, kilötyögtetve a kávét).

01_1.jpg

05.jpg

Mielőtt megkérdezitek, az állatok hátán az egy jeladó, amit igazgatói intézkedésként maga KilóRen rendelt el, miután az egyik kecske elkódorgott, és a főhangárban felöklelt egy pz423-as Tie fighter talpolajozó droidot...

Szólj hozzá

Film