2016. júl 31.

Az új hidegháború

írta: Polibrick
Az új hidegháború

Nem tudom mennyire figyelitek a külpolitikai eseményeket, de igazán érdekes folyamatok zajlanak körülöttünk. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a nagyhatalmak egyre aktívabban fegyverkeznek, de ami most megy, az kőkeményen a hatvanas éveket idézi. Akinek van annyi esze, hogy nem terheli magát ilyesmivel, annak leegyszerűsítve, gyorsan elmondom, hogy a II. világháború után kialakult két nagyhatalmi pólus: Az Egyesült államok, a másik oldalon pedig Szovjetúnió. A két szuperhatalom konfiktusait a "hidegháború" nevű jelenségben oldotta fel, ami kezdetekben az űrversenyben (ami még hasznos is volt a világnak), később a minél több atomfegyver birtoklásában csúcsosodott ki. Bevett szokás volt kisebb országok csetepatéjánál az ellenkező oldalon álló felek támogatása pénzzel, fegyverrel, szakembergárdával. Ez így ment a Szovjetúnió felbomlásáig, amikor is a hidegháborúnak hivatalosan vége lett. Most azonban van szerencsénk élő adásban megtapasztalni, hogyan mászunk bele egy új hidegháborúba. A résztvevők ugyanazok: USA és Oroszország. Ebben semmi összeesküvés elméletes hókuszpókusz nincs, utána kell csak nézni a külpolitikai híreknek. Nagyon sok múlik most az amerikai választásokon. Putyin meg nem is igen titkolja szándékait (lásd Ukrán konfliktus).

Játéktérnek pedig Európát választották. Szóval megint Közép-Európa faszával fogják kiverni a csalánt. Hááát, nem lennék most a helyünkben...

Ennek az új hidegháborús nyitánynak a "köszöntésére" ajánlom ezt az építést! Ez egy családi házba rejtett rakétasiló.

Hajrá emberiség! Nincs elég bajunk a klímaváltozással, üssük szét a maradékját atommal! Kibebaszott szánalmas egy faj vagyunk!

03_1.jpg

06_1.jpg

07_1.jpg

Szólj hozzá

Politika